top of page
  • Kerckhof & Six

Wat is een fietsverzekering en wat is er allemaal gedekt?

Verzekering voor uw nieuwe fiets of elektrische fiets


Houdt u van fietsen in uw vrije tijd of gebruikt u uw fiets dagelijks om naar het werk te rijden? Een goede fiets kost veel geld en is dat dubbel en dik waard. Maar wat als uw fiets schade oploopt of erger, gestolen wordt? Dek u in tegen alle minder leuke scenario’s met een goede fietsverzekering.
Wat is een fietsverzekering?


Een fietsverzekering is een verzekering die uw fiets beschermt tegen schade en/of diefstal. Vaak heeft u de keuze tussen een gewone fietsverzekering en een omnium fietsverzekering. Door een fietsverzekering aan te gaan, geniet u wereldwijd zorgeloos van uw favoriete hobby.


Wat dekt een fietsverzekering?


Zoals gezegd zijn er twee soorten fietsverzekeringen. Een gewone fietsverzekering dekt uw fiets tegen diefstal en eventuele schade die uw fiets heeft opgelopen als gevolg van een diefstalpoging. Bij een omnium fietsverzekering wordt dit ook gedekt, maar met de toevoeging van schade aan uw fiets als gevolg van een ongeval. Houd er rekening mee dat er in beide gevallen sprake kan zijn van een gedeelte eigen risico. Dit is afhankelijk van de voorwaarden van uw verzekeraar.

Ook dekt een fietsverzekering geen slijtage aan uw fiets, evenmin als het verlies van eventuele fietsaccessoires. Is uw fiets gestolen, maar had deze geen slot? Ook dan keert de verzekeraar waarschijnlijk niet uit.


Extra’s bij een fietsverzekering


Bij een standaard fietsverzekering kunt u eventueel ook nog enkele extra’s toevoegen aan de polis. Zo kunt u bijvoorbeeld opteren voor rechtsbijstand of pechverhelping. Bij deze laatste wordt u 24/24 geholpen in het geval van een lekke band of gebroken ketting.


Wanneer is een fietsverzekering interessant?


Op zich is een fietsverzekering voor veel fietsers interessant. Zeker wanneer u een nieuwe fiets hebt gekocht of een tweedehands fiets van maximaal twee jaar oud, of het nu gaat om een stadfiets, een racefiets , een mountainbike of een e-bike.


Wilt u uw fiets beschermen tegen schade en/of diefstal? Kerckhof & Six Verzekeraars biedt fietsverzekeringen voor alle types fietsers. Maak nu een afspraak.

12 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page