top of page
  • Kerckhof & Six

Installeren laadpaal en/of zonnepanelen

Het belang van een verzekering


Denkt u erover zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Na de installatie moet u bij uw verzekeraar de plaatsing van zonnepanelen of laadpalen doorgeven zodat deze verzekerd worden. Ontdek in deze blog het belang van een verzekering.


Zonnepanelen en brandverzekering

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u besluit om voor zonne-energie te kiezen: hebben mijn zonnepanelen invloed op mijn woningverzekering? Maar het laten plaatsen van panelen of laadpalen is een grote verandering aan uw huis en kan de dekking van uw woningverzekering veranderen. Het beste neemt u contact op met uw bestaande aanbieder en laat u weten dat u van plan bent zonnepanelen te plaatsen. Zij kunnen u vertellen of uw polis al dekking biedt voor zonnepanelen.Welke invloed hebben zonnepanelen en laadpalen op mijn woonverzekering?

Bescherming van investering

Zonnepanelen en laadpalen zijn een flinke investering en dat terwijl ze op uw dak of oprit staan. Dat zorgt ervoor dat ze niet beschermd zijn tegen eventueel stormweer. Als er iets met deze panelen zou gebeuren, zorg er dan voor dat uw brandverzekering de kosten voor vervanging ervan dekt.

Verandering in de waarde van uw woning

Het is ook mogelijk dat het plaatsen van zonnepanelen de waarde van uw woning verandert en daarmee de kosten van uw opstalverzekering beïnvloedt. De gedachte aan lagere elektriciteitsrekeningen en betere energieprestaties kan meer kopers aantrekken.


Andere belangrijke redenen voor het verzekeren van laadpalen en zonnepanelen

Bij de installatie van zonnepanelen of laadpalen bij uw woning is het niet alleen belangrijk om u te laten investeren tegen eventuele schade aan de installatie. U moet ook overwegen om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om eventuele schade aan derden te dekken die verband houdt met de geïnstalleerde voorzieningen.

Bent u van plan om zonnepanelen te plaatsen op uw woning of een laadpaal op uw oprit? Informeer dan bij Kerckhof & Six Verzekeraars omtrent de verzekering ervan. We helpen u graag verder.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page