top of page
  • Kerckhof & Six

De uitgebreide dekking van een aansprakelijkheidsverzekering

Hoge kosten vermijden met een verzekering voor particulier


Wat houdt een aansprakelijkheidsverzekering of familiale verzekering nu precies in? Deze verzekering voorkomt dat u onverwachts voor hoge kosten komt te staan. We leggen hier uit wat de dekking door uw verzekeraar is aan de hand van enkele concrete voorbeelden.


Schade aan andermans eigendommen

Het kan gebeuren dat u of een van uw gezinsleden per ongeluk schade aan andermans eigendommen veroorzaakt, Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u in ieder geval altijd hiervoor verzekerd. Denk aan een kostbaar voorwerp dat u mogelijk omstoot in een winkel of bij iemand thuis. Uw verzekeraar zal dan de kosten voor reparatie of vervanging op zich nemen.Lichamelijk letsel toegebracht aan andere personen

Wanneer iemand gewond raakt door u of een van uw gezinsleden kunt u een beroep doen op de familiale verzekering. De medische kosten voor behandeling en opname in een ziekenhuis of revalidatiecentrum kunnen vaak hoog oplopen. Wilt u in zulke situaties niet in financiële moeilijkheden geraken, is het raadzaam om bijtijds een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.


Aansprakelijkheid voor huisdieren

In al die gevallen dat uw huisdieren schade of letsel bij anderen teweeg brengen, komt een familiale verzekering goed van pas. U wilt namelijk niet dat een onbedoelde hondenbeet u duur komt te staan.


Aansprakelijkheid voor minderjarige kinderen

Wat een geruststelling is het als u weet dat de eventuele schade veroorzaakt door uw kind gewoon vergoed wordt vanuit de aansprakelijkheidsverzekering. Stelt u zich de situatie eens voor dat uw kind onbedoeld met de fiets een in de buurt geparkeerde auto beschadigt. Ook dan hoeft u geen financiële zorgen te hebben.


Met een aansprakelijkheidsverzekering is de schade gedekt die door elk gezinslid kan worden veroorzaakt. Dit geldt uitsluitend als dit zonder opzet gebeurt en wel aan eigendommen van andere personen buiten het gezin. Informeer bij uw verzekeraar naar de verschillende familiale verzekeringen met ieder specifieke polisvoorwaarden en dekkingslimieten.

Zo bent u altijd goed op de hoogte van de dekking van de afgesloten verzekering en komt u niet voor verrassingen te staan. Neem snel contact op met Kerckhof & Six Verzekeraars in Hulste.

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page